Här följer så en presentation av oss och vår kennelverksamhet:

Jag och min man Joseph Moudi arbetar tillsammans för att främja vår underbara ras, dock är det handen på hjärtat jag som står för kunskapen och engagemanget. Joseph har mer en roll som hjälpreda, åtminstone i dagsläget.

Vi bor i Surahammar (ca 2 mil norr om Västerås. Så väl vi som hundarna trivs med att ha skogen runt knuten.

Jag är uppvuxen med djur som mitt största intresse och har alltid haft hundarna varmast om hjärtat. Tidigare har vi enbart haft schäfer men jag har även allt sedan barnsben alltid haft en mängd olika raser omkring mig då jag därtill så gott som alltid lånade grannarnas hundar för långa promenader och diverse träningspass. När jag så stod i begrepp att flytta hemifrån kände jag att jag ville prova en ny ras. Mycket snart kom mitt intresse att riktas mot den sunda, pigga, vackra, lättlärda, allroundhunden pinscher.

Vår första pinscher var Lilla Enebys Rocco, en omplaceringshane som kom till oss när han var ett och ett halvt år gammal. Därefter köpte vi Romfartuna’s Xerox och därefter kom underbara Ceriinan Guinevere (till vardags kallad Vera) en importtik från Finland in i vårt liv. Sedan har vårat liv berikats av flertalet egnuppfödda hundar som fått bo kvar hos oss en tid innan de placerats ut på foder eller sålts med bibehållen avelsrätt. Vi har även köpt in Flängans Beckie (till vardags kallad Grace) samt i samarbete med kennel Rivendells importerat Paulinne Black Bohemia (till vardags kallad Pelinne).

I dagsläget har vi två hundar som bor hemma, Pelinne och Foxy. Till kenneln hör förutom Pelinne och Foxy, även Wilma, Alwa, Ambra, Aleeya, Aquira, Grace, Meela, Doris och Guinevere som alla är boendes hos sina fodervärdar/är sålda med bibehållen avelsrätt/har lånats in till kenneln. Kennelns hundar, våra uppfödda hundar och vår härliga valpköpare förgyller onekligen vårt liv.

Jag har under mitt yrkesverksamma liv arbetat som klasslärare 1-7 under några år och arbetar idag som lärare 4-6 på en friskola i Riddarhyttan. Jag har även arbetat som ridinstruktör och är utbildad ridledare. Jag drömmer också om att utbilda mig till hundpsykolog och doula.
Joseph arbetar idag med projektering av VVS-system men har sin bakgrund från grafikerbranschen och frilansar inom foto och film på fritiden.

Du är varmt välkommen att ringa eller maila oss om du har några frågor, funderingar eller vill komma och hälsa på oss och våra hundar.


Kontakta oss:

Petra och Joseph Moudi
Violinvägen 11
735 38 Surahammar

Telefon: 0220-36099
Petras mobil: 070-722 30 65
Josephs mobil: 070-722 30 75

E-Post: ag @ moudi.se